Over ons

Het werken met paarden is een passie uit duizenden die we kunnen delen. Het belangrijkste wanneer we met onze paarden zijn is dat we deze passie nooit vergeten en onthouden waar het allemaal om draait, onze paarden. Jesse en zijn paarden Andorra, Macho, Antares en Gaio streven ervoor om ten alle tijden te laten zien dat werken op een positieve manier dé manier is. Allemaal hebben ze hun eigen speciale verhaal. Lees meer over ze op deze pagina!

Jesse Drent

Jesse is begonnen met paardrijden toen hij 8 jaar oud was. Toen hij 12 was kreeg hij zijn eerste eigen pony, Andorra. 

Na een tijdje kwam hij erachter dat je je aan je paard moet aanpassen en er dus geen standaard manier is om met paarden te werken. Door hiermee bezig te gaan ontwikkelde hij door de jaren heen zijn eigen manier van werken. De leidraad hierin is duidelijkheid en positiviteit.

Jesse: "Ik vind het geweldig dat ik met zoveel verschillende paarden mag werken, inclusief mijn eigen geweldige paarden natuurlijk. Ik ben super dankbaar dat ik met mijn werk zoveel mooie locaties heb mogen bezoeken, veel mensen ontmoet en met geweldige paarden te maken heb gekregen. Voor mij is het belangrijk om altijd open te staan om iedere dag weer te leren. Ieder paard leert me daarom ook weer wat nieuws iedere dag en het is ook aan mij om me aan het paard aan te passen en niet andersom. In mijn ervaring krijg je zoveel terug wanneer je met mensen en paarden werkt op een positieve manier en vanuit daar verder gaat."

Andorra

Andorra is Jesse's eerste paard. Ze is een erg speciale NRPS merrie. Ze is een enorm wijs en mooi paard om te zien. Ze kent alle vrijheidsdressuur oefeningen, natuurlijk dresseren en ze brengt altijd haar eigen speciale energie met haar mee.

Andorra heeft Jesse alles geleerd. Toen ze "nee" begon te zeggen wanneer Jesse eigenlijk niet goed luisterde, was het tijd voor hen om samen een nieuwe manier van werken te vinden, een eerlijke manier als een team! 

Jesse: "Andorra is mijn "once in a lifetime" paard. Ik heb alles aan haar te danken."

Macho

Macho is Jesse's shetlander. Hij is een hengst en brengt altijd zijn grappen met zich mee waarmee hij iedereen altijd weer aan het lachen weet te maken. Hij is dan misschien niet zo groot, maar hij weet zeker hoe hij erg indrukwekkende oefeningen kan laten zien, het is een échte Macho! Hij ziet alles als een spel, wil graag werken en straalt wanneer hij aan de slag mag. 

 

Jesse: "Toen ik Macho voor het eerste zag, vond ik hem echt nog een puppy. Ik ben super trots op hem en hoe Macho is uitgegroeid. Iedere dag laat hij mij, en anderen, weer lachen en wanneer je hem in zijn ogen kijkt, kan je zien dat hij het allemaal alleen maar goed bedoeld."

 

Antares

Antares is Jesse's derde paard. 

Antares is nog nieuw wat betreft het meegaan naar shows. Hij heeft wat extra tijd nodig gehad en gekregen, zodat ze goed aan elkaar konden wennen, alle oude negatieve gevoelens konden verdwijnen en nu kunnen ze samen als een team groeien en genieten! Antares leert ons allemaal iedere dag dat hoe minder we willen controleren, hoe meer we ervoor terug kunnen krijgen.

 

Jesse: "Ondanks dat we eigenlijk nog maar net écht beginnen samen, laat hij me iedere dag weer zien hoe veel hij in huis heeft en hoe veel meer hij telkens weer wilt geven. Ik kijk echt uit naar het moment dat ik hem net zo goed kan begrijpen als dat ik dat met Andorra heb. Antares heeft me zeker verrast met zijn enthousiasme om te werken en gaat hopelijk de shows weer naar een "next level" brengen. Hij is een erg speciaal paard.."

 

Gaio

Gaio is een Lusitano ruin. In het verleden is hij ingezet tijdens stiergevechten in Portugal. Maar diep van binnen is hij een bijzonder en lief paard dat mega graag zijn best doet. Gaio kent Grand Prix dressuur oefeningen in combinatie met vrijheidsdressuur oefeningen. Hij laat direct merken hoe veel waarde een positieve benadering heeft. 

Jesse: "Gaio is een van deze paarden die niet snel zijn "muren laat zakken" en zichzelf laat zien aan iedereen. Maar wanneer hij dat wel doet, dan heb je echt goud gevonden.."

Nalanta

Nalanta is Jesse's merk. Dit merk richt zich totaal op het paard. Nummer 1 is dat het product comfortabel moet zijn voor je paard, dat iedereen er gebruik van kan maken en vervolgens dat het er netjes uit ziet. Met dit merk wil Jesse de positiviteit van het werken terug laten komen in de producten. Ook hopen we hiermee te kunnen bereiken dat de "paardenwereld" iets meer 1 geheel kan worden, waarbij het gaat om harmonie met je paard overladen met onze passie.

Jesse: "Ik vind het geweldig en ben super dankbaar dat ik mijn eigen producten heb mogen ontwikkelen en ik ga er altijd voor dat het paard voorop staat. Ik voel me gezegend met het succes dat de producten al hebben gehad en ik vind het zo leuk om de producten in gebruik te zien, ik kijk enorm uit naar de toekomst en alles dat nog komen gaat!"